آماده شدن خاتمی برای بازی در پازل جدید غرب

رمزگشایی«سراج۲۴» از اظهارات فتنه انگیز خاتمی/ تلاش برای باز گشت به حاکمیت از موضع بالادستی

اصلاح طلبان که همگام با سید محمد خاتمی تلاش وسیعی را برای احیاء خاتمی به عنوان لیدرجنبش اجتماعی آغاز کرده اند، در جدیدترین کوشش خود، به انعکاس وسیع اظهارات سیدمحمد خاتمی در جمه استانداران دولت اصلاحات پرداختند.

اصلاح طلبان که همگام با سید محمد خاتمی تلاش وسیعی را برای احیاء خاتمی به عنوان لیدرجنبش اجتماعی آغاز کرده اند، در جدیدترین کوشش خود، به انعکاس وسیع اظهارات سیدمحمد خاتمی در جمه استانداران دولت اصلاحات پرداختند.

به گزارش سراج24 آنالیز و رصد گفته های خاتمی در این جلسه برپایه محورهای زیر قابل احصاء است:

- خاتمی به بهانه تدوین و اجرای حقوق شهروندی در ابتدا سعی کرد که اقدام دولت روحانی برای تدیون منشور حقوق شهروندی را ادامه تلاش های دولت اصلاحات تعریف و تفسیر کرده و عدم اجرای آن را برخی موانع خاص ذکر کند.

این اظهارات در حالی از سوی خاتمی مطرح می شود که اولا- کوشش خاتمی و یارانش در زمینه حقوق بشری صرفا در راستای حمایت از اعمال مجرمانه برخی از فعالان سیاسی نزدیک خود بوده و ثانیا حقوق ملت تنها در توسعه سیاسی برخی احزاب تعریف شده و نشانی از حقوق همه ملت بویژه در عرصه اجتماعی- اقتصادی نبود.

ثانیا- علی رغم ادعای خاتمی، بررسی ایام دوم خرداد نشان می دهد که هجمه به اصول،‌ باورها و ارزش های دینی و ارکان جمهوری اسلامی که دامنه ای از عبور از اندیشه های امام(ره) تا حق راهپیمایی علیه خدا را نیز شامل می شد بخشی از نقض حقوق شهروندانی بود که در جامعه اسلامی و در عصر زمامداری اصلاح طلبان آغاز و تا شورش علیه رای و انتخاب ملت تا فتنه ۸۸ ادامه یافت.

این نقض حقوق شهروندی و بازی زبانی و کلامی آنان در آسیب رساندن به ثبات اجتماعی ، سیاسی و روانی در حالی بود که این نقض ها موجب نه مردم به آنان در سال های اخیر شده و امروزه نیز در قالب اظهار نظر مشاوران وی همچون سعید حجاریان مبنی بر انحلال پارلمان به عنوان نهاد تبلور یافته حق مردم در انتخابشان بروز و ظهور می یابد.

- خاتمی در بخش دیگری از اظهارات خود ضمن تلاش برای بهره گیری از فضاسازی که علی مطهری در خصوص شنود دفتر خود کرده بود، وارد عرصه شده و ضمن تاکید بر شنود خود مدعی شد و کوشید تا این مطلب را به جامعه القاء نماید که رفتارحاکمیت بر اساس تز پلیسی – امنیتی بوده است.

وی در حقیقت با ایجاد هراس اجتماعی علیه حاکمیت گفت:« جوی را درست کرده‌اند که همه افراد احساس می‌کنند تحت شنود شدید هستند.»

خاتمی در ادامه پا را نیز فراتر گذاشته و بدون اشاره به سابقه حمایت خود از جریان فتنه تلاش کرد تا وضعیت خود را معلول این شنودها عنوان کرده و خود را قربانی سیستم اطلاعاتی تعریف و تفسیر کند.

وی در این زمینه گفت: «درباره خودم می‌گویم که ای کاش شنود می‌شد یا آنچه بود، همان طور منتقل می‌شد به جاهای دیگر؛ نه اینکه مطالبی سرتاپا دروغ محض به نقل از من در بولتن‌ها بیاید و به بزرگان منتقل شود.

این اظهارات در حالی از سوی خاتمی صورت می پذیرد که وی هیچ گونه توضیحی ارائه نمی کند که رفتارها، کنش ها و مواضع وی بیش از هر چیزی ارجح تر از مطالب بولتن ها نمایانگر بسیاری از حقایق است.

هنوز افکار عمومی به یاد دارند که چگونه بود که هنوز پیش از پایان زمان رای گیری در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری وی به انتشار پیام تبریک به میرحسین موسوی مبادرت ورزیده و روح توهم را بر پیکره کاندیداهای شکست خورده دمید.هنوز عدم موضع گیری خاتمی و یارانش در حوادث فتنه ۸۸، حوادث روز عاشورا در اذهان باقی بوده و افکار عمومی پرسش می کنند که وی همچنان از دیگر سران فتنه که به تعبیر رهبر انقلاب در انتخابات ۸۸ به نظام ظلم بزرگی را رقم زده و تهمت تقلب در انتخابات را مطرح کردند، حمایت صریح می نماید.

این رویه خاتمی حتی در جدیدترین اظهارات خود نیز باردیگر نمایان شده و وی ضمن عبور از اقدامات خود و دوستانش در فتنه سال ۸۸ مدعی ستم به خیلی از افراد در سال های گذشته شد.

این اظهارات خاتمی اما در حالی صورت می پذیرد که یکی از اساتید اصلاح طلب دانشگاه تهران در نقد جریان اصلاحات با اشاره به هجمه های اصلاح طلبان به ارکان جمهوری اسلامی به صراحت گفته بود:«آنجاهایی که اینها (اصلاح‌طلبان) بعضی از ارکان نظام را مورد هجمه خودشان قرار می‌دادند، معنایش این بود که قصد کودتا یا واژگونی دارند.»

احمد نقیب‌زاده از اساتید مطرح علوم سیاسی دانشگاه تهران است که در دسته بندی‌های سیاسی مرسوم میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان، در زمره شخصیت‌های اصلاح‌طلب دسته‌بندی می‌شود در گفت‌وگوی مفصل خود با هفته‌نامه «آسمان»تصریح کرد:«اقدام رهبری مبنی بر اجازه دادن به روی کار آمدن دولت اصلاحات نشان‌دهنده این است که در نظر رهبری آرای مردم از چه جایگاهی برخوردار است. اما متاسفانه ما دیدیم که اصلاح‌طلبان و دوم‌خردادی‌ها پاسخ اعتماد و حمایت‌های رهبری را چگونه دادند.»

وی همچنین با بیان این که «ذات اصلاح طلبان با میانه روی بیگانه است»، گفت:« اصلاح‌طلبان در اوایل انقلاب جزء سخت‌گیرترین نیروها بودند. خیلی از این اصلاح‌طلبان بسیار بدبین، تندرو و انقلابی بودند. خیلی از اینها پرونده‌هایی دارند که اگر قرار بود اینها رو شود، مردم از اینها روی برمی‌گرداندند. اتفاقاً اینها وقتی اصلاح‌طلب هم شدند درست مثل نومحافظه‌ کاران آمریکایی رفتار کردند. بسیاری از نومحافظه‌کاران آمریکا تروتسکیست- یعنی چپ افراطی-بودند و بعد که برگشتند راست افراطی شدند. اصلاح طلبان هم دقیقا همینطور بودند. اول انقلابی افراطی و بعد هم لیبرال افراطی شدند. خب طبیعی است که جامعه نه مشی آنها در اوایل انقلاب را پسندید و نه رویکرد افراطی آنها در زمانی که اصلاح طلب شدند.»

در مجموع می توان گفت این اظهارات خاتمی در بردارنده نکات زیر است:

- خاتمی همچنان در تلاش است خط بازگشت به حاکمیت را از موضع بالادستی دنبال نماید.

- وی برای توجیه رفتارهای فتنه گرانه خود کوشش می کند تا نهادهای امنیتی را متهم به دو به هم زنی نماید.

- خاتمی همچنین در ادامه رفتارهای فتنه انگیز خود، در حال القای تاثیرپذیری مقامات عالیه کشور از گزارش های تحریف شده است.

- همزمانی دیدارهای سیدمحمد خاتمی با عناصر فتنه بویژه نسرین ستوده و دیدار هیات پارلمانی با این مجرم فتنه ۸۸، بیش از پیش نشان از آماده شدن خاتمی برای نقشی جدید و نشانه هایی غربی است

اخبار مرتبط

کالبدشکافی انتقادی گفتمان اصلاح‌طلبی؛ با نظر به موضع اخیر خاتمی

1نظر

مخمود اخمخی نخاد 1392/09/30 - 20:51

لطفا آب را دقیقا اونجاتون بریزید که می سوزه.
با تشکر

ارسال نظر